JavaScript krävs för att denna sida ska fungera korrekt, men det verkar vara inaktiverat i din webbläsare. Du hittar instruktioner om hur du aktiverar det här!

Sandra Boart

12025380_10153523337510781_1090078299_n
Foto av: Johan Sjöbeck (fotografier.se)

Mitt namn är Sandra Boart, det är jag som driver och äger En nypa socker, sedan uppstarten 2011.
Jag var bara 21 år gammal, nygift och precis utbildad konditor när jag valde att ta steget att öppna eget, och det har jag aldrig ångrat!

Sedan jag var liten har jag alltid älskat att baka och pyssla!
Den kreativa processen, att skapa något från grunden och att jobba med händerna är något som haft en stor betydelse till varför jag valde att utbilda mig till just konditor (2009).

Innan En nypa socker har jag haft fördelen att jobba/praktisera med mycket duktiga människor och välrenommerade ställen,
så som PO choklad & konditori, Stockholm dessert & choklad, NK konditoriet och delar av Svenska kocklandslaget,
Tvpersonligheter som till årets konditorer, vilket gett en bra erfarenhet och bred grund att bygga vidare mitt företag på!

Sedan 2011 har det minst sagt hänt en hel del, mellan 2011-2015 drev jag framgångsrikt mitt pastelliga café & tårtbutik på Kungsholmen i Stockholm.
Förutom fullbokade bröllopsäsonger har jag fått jobba med både reportage/stylistuppdrag till tidningar som Tvproduktion.
Bland annat för Hela Sverige bakar, Sveriges största bröllopstidningar, bak- & mattidningar, samt omskriven i dagstidningar så som Aftonbadet, Expressen, söndagsbilagor och dylikt.

Hösten 2012 blev min bakblogg (plattform på blogg.se), utsedd av Cision till en av Nordens största bak- & bröllopsbloggar,
och dagligen klickar sig över 300 personer in på min blogg/hemsida, vilket blir ca 8400 personer i månaden.

År 2014 blev jag signad för ICA förlaget (Massolit förlag) och skrev min första bakbok ”En nypa socker”,
förutom fina recensioner, översatt till Finska, så var jag med på TV4 nyhetermorgon (höggravid i vecka 38). År 2014 blev jag även mamma till Wilmer!

I 4 år drev jag café & tårtbutiken på Kungsholmen med flera anställda, innan jag bestämde mig för att inrikta mig helt och hållet på bröllop & festligheter,
intresset för att ha kvar cafédelen fanns helt enkelt inte kvar! Så med ett stort kundunderlag och ytterligare en bebis i magen,
bestämde jag & min man för att sälja butiken för att förverkliga hubyggardrömmar och att kunna bygga en tårtstudio på vår tomt (står klart hösten 2017!).

Hösten 2015 blev jag även signad av ett utav Nordens största bokförlag, LAVA, och fick göra min andra bok ”Barnkalas” tillsammans med Hanna Björkstedt, som släpptes våren 2016.

Januari 2016 kom också min andra son, Elton, till världen! Att vara ung mamma och driva eget företag är en utmaning och ett evigt pusslande,
jonglerande och smått hysteriskt liv! Men också det mest givande och underbara som finns! 2016 har varit ett mittemellan år med mammaledigheter som avlösts varandra,
ett självvalt lugnare år karriärsmässigt för att få tid med barnen, (trots en fullbokad bröllopsäsong!).

Februari 2017 ställer jag ut på Bröllopsmässan i Älvsjö och kör ingång som vanligt igen, till hösten står även tårtstudion klar i Huddinge,
förutom fullbokad säsong är redan almanackan fullbokad med plåtningar och redaktionsjobb, det planeras även några kommande böcker!

 

En nypa socker butiks 026 En nypa socker butiks 029 En nypa socker butiks 035
Det fina och väl omtalade caféet och tårtbutiken, som jag hade på Kungsholmen mellan 2011-2015! (Vi har idag en cateringlokal söder om stan!)

KRAV, Ekologiskt & närproducerat

Jag arbetar i största möjliga mån med produkter som är utvalda efter säsong, som är närproducerade, kravmärkta och ekologiska, vi bakar alltid med exempelvis ekologiskt vetemjöl,
ekologiskt strösocker, ekologiskt florsocker, ägg från frigående höns, ekologisk choklad, ekologiskt smör, ekologisk mjölk och grädde, m.m. Vi lägger ned oerhört mycket kärlek och tid i allt vi göra,
vi bakar alla våra tårtor, kakor och bakverk ifrån grunden, alla dekorerna är handgjorda och utformas efter kunders önskemål. Som kund finner du en blandad kompott av produkter inspirerat från USA,
men med en tvist med svenska smaker, så som tillexempel våra överdådiga bröllopstårtor och sötsaker så som cupcakes och cakepops passande ett tjusigt dessertbord! Min filosofi är rätt enkel,
jag skulle aldrig använda produkter som jag själv inte skulle vilja äta eller stödja, därför har vi sedan start bakat och tillverkat allt från scratch, med ekologiska, närproducerade och svenska råvaror,
efter säsong för att bemöta utbudet ur en miljösynvinkel på bästa sätt!

I bokformat…

en_nypa_socker-boart_sandra-26582195-2200410503-frntl_53bd2e972a6b22817ea207dfen nypa socker finska barnkalas boken